No Guts No Glory

No Guts No Glory!


Wat zou jij doen als je arts zegt dat ze niets meer voor je kunnen doen? Afwachten? Of verder kijken en kansen zien en pakken? Ook als die kans niet vergoed wordt door je verzekeraar?....


Stichting No Guts No Glory zamelt geld in voor onverzekerde kankerbehandelingen. Zij bieden financiële en morele steun aan kankerpatiënten en zijn continu bezig met ludieke acties om geld in te zamelen en via sociale media aandacht te vragen voor het probleem. No Guts No Glory en ik delen namelijk de mening dat geld geen reden mag zijn om iemand een kans op extra tijd te ontnemen!


En daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Met daarbij het achterliggende idee dat iedereen een talent heeft om zich in te kunnen zetten om geld in te zamelen voor Guts No Glory. Zelf kan ik toevallig hardlopen. Niet snel, maar ik hou het best een poosje vol. En dat doe ik dan ook graag en vaak. Al dan niet gesponsord, maar altijd in mijn No Guts No Glory Hardloopshirt. En ik kan naaien. Pannenlappen. Vlaggenslingers. Tasjes. Noem maar op.


En wat bleek nou... in mijn omgeving waren er heel veel mensen die zich in wilden zetten voor No Guts No Glory. Mensen die bijvoorbeeld kunnen haken, sieraden kunnen maken, of heel handig zijn met verf en inkt.


Zo is er al veel van eigenaar gewisseld. En hebben we al vaak een donatie kunnen doen aan No Guts No Glory. Geld dat hard nodig is voor de behandelingen van hun begunstigde.


Alle mooie spulletjes, het meeste met liefde handgemaakt, en met liefde gedoneerd, heb ik nu verzameld op één website. Alle opbrengsten gaan volledig naar No Guts No Glory (tenzij anders vermeld). En al het geld wordt VOLLEDIG besteed aan de behandelingen van de begunstigde.


Hoe het werkt? Heel simpel.


Heb je iets leuks gezien? Stuur dan een email naar nopresentsnoglory@gmail.com

Jij maakt het geld + verzendkosten over naar mij dan stuur ik het naar je toe. En natuurlijk zorg ik ervoor dat het geld bij No Guts No Glory terechtkomt.


Heb je iets leuks gezien maar wil je nét iets anders of bijvoorbeeld een andere kleur? Stuur dan ook een email. Wellicht kunnen we het voor jou persoonlijk maken.


Een handig overzicht van alles wat te koop is vind je door rechts op de pagina op de facebook-knop te klikken.


zaterdag 24 mei 2014

Verdubbelen in het kwadraat

Een poosje terug schreef ik over de Verdubbeldame.

Wat doet de verdubbeldame? Zij vraagt om goede daden. Die daden gaat zij dan verdubbelen door zelf ook die goede daad te doen.

Zo meldde ik in december mijn actie No Presents No Glory aan.
Dat is mijn 'webwinkeltje' waar ik spullen verkoop voor No Guts No Glory.

Zij blogde en deelde mijn actie er lustig op los en vroeg mensen om iets te doneren voor No Presents No Glory, of om daar iets te kopen.

Daar was J. Zij doneerde een paar prachtige zelfgehaakte mutsen.

De verdubbeldame beloofde om ook zelf iets te maken voor No Presents No Glory.
Ze heeft een doos vol 'geluksmagneetjes'  naar me toe gestuurd.


Toen was er een lieve dame bij mij op naailes. Er lag stof bij haar op zolder. Al jaren wachtend op een bestemming. Of ik er niet iets moois van wist te maken voor No Presents No Glory. Natuurlijk wist ik daar wat moois van te maken.

Een meelezer van het blog van de verdubbeldame kwam kijken in mijn facebookwinkeltje. Ze had wel interesse in een setje pannenlappen. Dus ik dacht... als ik toch aan het knippen ben, dan maak ik gelijk een extra setje. Heb ik weer wat op voorraad. 
Ik vroeg haar welke ze wilde hebben. De linker of de rechter set.

Och zei ze... doe ze allebei maar. En doe er gelijk een paar van die geluksmagneetjes bij.


En zo verdubbelen we er met zijn allen lekker op los. En weet je wat ik nou het leuke vind? Niet alleen het goede doel dat we ermee steunen. Dat de begunstigde van No Guts No Glory nu weer geld in de pot heeft voor haar behandelingen tegen kanker die zij niet vergoed krijgt, dat is natuurlijk heel mooi. Maar wat bijna net zo mooi is, is dat ik hier zo blij van word, dat we dit met elkaar mogelijk maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten